3 dolog, amit a legtöbben nem szeretnek a Dalfesztiválban

Nyitányként három gyakran viszont hallott kritikát szemlézünk, amelyek rendre felbukkannak, amikor az Eurovíziós Dalfesztiválról beszélgetünk. Vajon mennyire jogosak ezek a vélemények? Írjátok meg a kommentben!

Az EVISION (frappáns hívójelén EVSN) csapata látja és hallja azokat a véleményeket, amelyek oly hangosan fészkelődnek az online térben, amikor a Dalfesztiválról van szó. Nem tehetünk úgy, mintha ezek nem léteznének, ezért úgy döntöttünk, hogy ebben a posztban röviden megvitatjuk, hogy mi mit gondolunk ezekről az álláspontokról.

1., Az Eurovíziós Dalfesztivál a multikulti diadala

Sokan vitatják azt, hogy a fesztivál noha a sokszínűséget hirdeti, mégis az angol nyelvű dalszöveg visz mindent. Valóban nehezebb dolga van azoknak a nemzeteknek, amelyek csupán saját anyanyelvükön szólalnak meg, de ez érthető, hiszen ami az egyik nyelven szépen és ékesen cseng, az egy másik fülnek nagyon idegen. Az angol dalszöveg viszont a legtöbb régióban kényelmesen belesimul a fülekbe. Mi azokat a dalokat kedveljük, amik egyaránt tartalmaznak angol és nemzetiségi sorokat.

2., A ESC egy tét nélküli parádé

Vajon milyen komoly tétnek kéne lennie egy dalokat versenyeztető fesztiválon? Az Eurovíziós Dalfesztivál egy óriási felület, ahol megannyi ország zeneipara mérettetheti meg magát évről- (most éppen két) évre. Olyan, mint egy látványos dal-expo, csak éppen nem a kőbányai csarnokban rendezik meg.

3., Le van zsírozva minden, az egész csak politika

Nem érdemes túl sokat adni ezekre az összeesküvésekre. Persze érthető, hiszen egy nemzetközi megmérettetésen sokkal könnyebb egyértelmű utalásokat és "okiságokat" felfedezni az egyes pontszámok mögött, de ne gondoljuk, hogy ez egyfajta kulturális törlesztő felület, ahol a bírák és a szavazó országok nézői voksokban foglalnak állást a politikai játszmákban. Ez nem az a játszótér. :)

Te mit szeretsz vagy éppen nem szeretsz az Eurovízióban? Várjuk véleményeiteket kommentben! 

-=EVSN=-

audience-1867754_1920.jpg